Dirigent/begeleiders

Dirigent Peter Speek
Peter werd geboren op 28 oktober 1977. Tijdens zijn middelbare school periode kreeg hij zanglessen van Henk Wimmenhove en Niek van Klaveren. In 1998 volgde hij een cursus kinderkoordirectie bij Lucy Oude Elferink en aansluitend een cursus koordirectie bij Anne Sollie en Han Siertsema.
In september 2001 begon hij aan een opleiding koordirectie in Zwolle bij Eugène van Bohemen, Tiedo Kruisselbrink, Liewe Noordam en Martien Hovestad. Deze opleiding rondde hij in 2003 met goed resultaat af.
Vanaf 1999 is Peter dirigent van christelijk gemengd koor "Vergaard uit alle Streken" en sinds september 2004 is hij tevens dirigent van het Christelijk Mannenkoor Dronten. Van 1999 tot 2014 was hij dirigent van gereformeerd gemengd koor "Rise and Shine" .  In het dagelijks leven is Peter werkzaam in een laboratorium voor agrarisch onderzoek.

Piano/Orgelbegeleiding Gert van der Weijde
Gert van der Weyde (1978) volgde orgellessen bij onder andere Jan Drost in de Dominicanenkerk te Zwolle, momenteel studeert hij bij Ab Weegenaar in de Bovenkerk te Kampen. Als organist is hij verbonden aan de gereformeerde kerk vrijgemaakt "de Lichtboei" en de Protestantse Gemeente te Dronten.
Gert is sinds 2004 als vaste organist verbonden aan het Christelijk Mannenkoor Dronten en Christelijk gemengd koor "Vergaard uit alle Streken".

Piano/Orgelbegeleiding Niek Vedelaar
Niek Vedelaar, geboren in 1974, is als organist verbonden aan de gereformeerde kerk vrijgemaakt "de Lichtboei" te Dronten. Hij volgde drie jaar orgellessen bij Hans Fidom, thans als musicoloog en organist verbonden aan het Orgelpark in Amsterdam. Als vaste begeleider is Niek verbonden aan het Christelijk Mannenkoor Dronten, christelijk gemengd koor "Vergaard uit alle Streken" en christelijk gemengd koor "Terra Nova" in Lelystad. Hij wordt regelmatig gevraagd als koorbegeleider door andere koren.

© 2018 CMK Dronten. Alle rechten voorbehouden.                          Wilt u contact met ons opnemen? Ga dan even naar onze CONTACT pagina.